Dugong - beskrivelse, habitat, livsstil

Dugongs er fortryllende sjødyr, de er plantelevende pattedyr og ligner sjøkyr. Egentlig er de ganske nær manater, som kalles sjøkyr. Zoologer refererer dugongs til rekkefølgen av sirener Bare så er det en slik frigjøring, som kalles et ord fra gamle greske legender, i tillegg er duyung oversatt fra det malaysiske språket som en havfrue eller en jomfru fra havet.

I Russland blir dugong ofte referert til som havkua, fordi havfruen, som den russiske episke beskriver denne skapningen, er fortsatt langt fra manglende nåde. Men hvis du sammenligner med en ku, så er dugong ganske konsistent med dette dyret. Han har også en massiv kropp, klosset og en slags myk sjarm som gjør at du blir rørt og glad i vaner i denne fantastiske havdyren.

Grunnleggende informasjon

For det meste foretrekker dugongs å bosette seg langs kysten, der hav og hav danner bukter og grunne laguner. Nå er området et tropisk belte av Stillehavet og Indiske hav. Da det ikke er vanskelig å forstå, bor de i havvann og praktisk talt ikke svømme i ferskvann.

De er de minste av representanter for sirener, siden de med en kroppslengde på fire meter veier bare opptil 600 kilo, og dette forholdet for slike dyr er ganske moderat. Samtidig er menn alltid større enn kvinner.

Kroppens struktur er en slags sylinder, som har mange bretter, karakteristisk for alle eiere av tykk hud og et betydelig lag av subkutant fett.

Huden har virkelig en imponerende tykkelse - omtrent to centimeter eller mer, og fargen er gråaktig med en liten gradient. Magen er alltid lettere, og ryggen er litt mørkere.

Hvis du sammenligner det med noen fra andre dyr, er dugongen ganske enkelt en overfødt forsegling med noen funksjoner. Men hvis du ser bedre ut, er det mange funksjoner som skiller dugong fra andre dyr, spesielt de har ingen tilbakefinner i det hele tatt, og de fremre er ganske lange (opptil en halv meter), det er ingen tegn og spesifikke egenskaper på beina som vil tillate å bevege seg på land. Derfor lander ikke dugongs på land, da de ned i vannet, og der utviklet de seg til de nødvendige forholdene og kroppsstrukturen. Så, faktisk, fortsetter de å sitte under vann og føle seg bra om seg selv, ettersom det fredelige uttrykket i disse vakre dyrets ansikt gir oss mulighet til å snakke.

Utenfor hadde dugonget lett blitt forvekslet med manateen hvis det ikke var for bakfinen, som i motsetning til manateen er delt med en dyp hul i midten, og det meste likner en hval. Til sammenligning representerer bakfinen til en manatee i form en slags padle eller en padle lik en manateefin, som du vil.

Vi vender nå til beskrivelsen av dugongens ansikt, som også fortjener litt oppmerksomhet og preges av sine karakteristiske trekk. Auriklene er fraværende på typisk måte i mange sjødyr, og øynene dypt i bane er også egnet for å bo under vann (forresten hører de godt, men se så). Hodet er relativt lite i størrelse i forhold til kroppen og er stillesittende. Snuten har kjøttfulle svamper og en sløv nese, som leveres med en ventil som dekker det indre rommet til eksternt vann.

Dugongs natur og livsstil

Disse akvatiske pattedyrene ligner på kyr i fred og langsomhet, og hvis de er beskrevet mer presist, er de fryktige kyr. Det virker som vannrommet er innfødt til dugong, så hvorfor ikke føle deg selvsikker og til og med litt imponerende der? Likevel ser de fremdeles skumle ut, beveger seg forsiktig og jevnt. Avstanden, som dugong overvinter om en time, er i gjennomsnitt ca 10 kilometer. På den annen side trenger dugongs ikke sprintegenskaper, tvert imot - det er nettopp denne treghet og måling som i mange henseender gjør det mulig å være effektiv i søket etter mat.

For dugongs er hovedoppgaven å søke etter forskjellige planter, dvs. alger som sprer seg langs havbunnen. Derfor svømmer de som dette over havbunnen og spiser alger som rolige - hvorfor ikke sjøkyr?

Merkelig nok er disse sjenerte dyrene ikke særlig utsatt for flokker. For det meste er de enkelte bønder, og dannelsen av pakken er som regel forårsaket av vegetasjonens tilstedeværelse på enkelte områder. Da samler dugongene i en liten gruppe på fem eller litt flere individer, og går jevnt gjennom et eget sted, som i en gruppe som gjør matinnsamling.

I tillegg er det mulighet for gruppemigrasjon, når en hel befolkning går til varmere områder for å lete etter mat. Slike overføringer bestemmes ved valg av gunstigere klimatiske forhold.

En annen raritet er total tjeneste med folket. Hvis du noen gang har sett et søtt og bøyelig kjæledyr, så er dugong et eksempel på de søteste og bøyeligste av dem. Sjøgigantene tillater seg å presse, stryke, klemme, kjærtegne, kyss, fotografere, gjør at det er mer praktisk å utgjøre. De kan ripes, masseres og mye mer. Derfor, ganske ofte, når du ser etter et bilde av en dugong på Internett, vil det sikkert være noen der, som klemmer en sjøku eller gjør noe morsomt med dette dyret. Faktisk er dugong ikke spesielt mot slik kommunikasjon.

Hemmeligheten til denne oppførelsen ligger i den tykke huden, noe som gjør disse skapningene nesten helt uskadelige for ytre påvirkninger. Predators ikke betaler mye oppmerksomhet til dugong i det hele tatt, fordi å prøve å få den typen hud er dyrere. Både dugongs og rovdyr forstår dette faktum, og derfor ikke forstyrre hverandre og generelt ikke overlapper. Noen ganger skjer det selvsagt at en hai kanskje vil spise en baby sjøku, men med morens advent, går rovdyrene av med seg. Dugongs er i stand til å kjøre bort selv store haier, som også ser ingen grunn til å prøve hånden deres med disse gigantene.

Dugong Power

Hvis du ser på de klumpete leppene til disse skapningene, står overleppen helt tydelig ut, som uten overdrivelse ser ut som en stor. Denne detaljen tillater også å rive av planter fra en sjøbunn. Det daglige kostholdet hos et voksendyr kan være ca 40 kilo forskjellige sjøgress og ulike alger.

Hannene har en liten fordel i forhold til dugonghunnene, da de har øvre tenner - tusks, som blant annet brukes til å skape planter fra bunnen. De graver ganske lange spor og det er lett å spore langs disse stiene der dugong beite og hvor det var på vei.

Dugongens dager er ganske monotont og målt, gitt mengden mat de trenger for å samle, de er nettopp det. Først flyter de ca 15 minutter langs bunnen, så flyter opp og får luft, og igjen til bunnen. Så dager erstatter uker, og uker skifter år, og sjøkyr fortsetter å grøte langs havbunnen, etterlater to lange furrows som originale tidslinjer som vaskes bort av evighetens vann.

Dugongs er ikke dumme dyr, tvert imot, de vet hvordan man sparer mat for fremtiden og generelt viser noe oppfinnsomhet. Ofte samles en forsyning av alger på et eget sted, hvorfra dugong kan hente den riktige mengden og frigjøre seg fra å samle inn i en periode.

Reproduksjon og levetid

Загрузка...

I det tiende året av eksistensen blir dugong et voksen skapning og kan begynne å mate. Dessuten kan dugongs nyte denne okkupasjonen når som helst på året, siden de ikke er betinget av rammen av reproduksjonsperioden bestemt av naturen. Generelt spiser de seg gjennom hele året.

En slik frihet avbryter imidlertid ikke vanskelighetene i kampen for kvinnen. For å få intimitet med sin kjære, blir han ofte utsatt for en kamp med en rival på tusks. Dugongs bruker sine øvre tenner ganske dyktig og kan forårsake betydelig skade på en motstander.

Faktisk utfallet av kampen og bestemmer en videre avl alternativ. Vinneren av kampen går nesten umiddelbart etterpå med kvinnen og er engasjert i å tenke på en ny dugong. Deretter går mennene og trekker seg ikke i sitt eget avkom.

Graviditet tar et år, etter hvert ser det ut som en cub, som veier ca. 40 kilo og har en lengde på opptil en meter. Sjelden fødte tvillinger. Den nyfødte ungen befinner seg på mors rygg i ca 12 uker, og bruker melk til fôring. Etter dette begynner en mer uavhengig eksistens som skyldes overgangen til et vegetabilsk diett, men babyen nekter ikke melk. Morsmelk forblir i kostholdet i opptil et og et halvt år.

Gradvis vokser babyen opp og begynner en selvstendig eksistens, som er ganske lang. Dugongs alder når 70 år eller mer, hvis eksterne faktorer ikke påvirker det. Av eksterne faktorer mener vi hovedsakelig menneske, noe som påvirker befolkningen i disse dyrene betydelig.

På denne tiden er dugong-befolkningen ganske liten, folk i det 20. århundre påvirket disse dyrene på den mest negative måten. Nå er fiske med garn forbudt, og dugongs er beskyttet av ulike internasjonale organisasjoner. Bare høstet med harpuner i små nasjoner og kulturer som historisk bruker dugonger for å opprettholde sin egen eksistens og er engasjert i en rimelig fangst av disse dyrene, er tillatt.

Video: Dugong (Dugong Dugon)

Se på videoen: What in the World is a Dugong? National Geographic (Oktober 2019).

Загрузка...

Populære Kategorier

Загрузка...