Vanlige linser - beskrivelse, habitat

På jorden finnes det et stort antall fugler av forskjellige arter. De er forskjellige i alt: størrelse, oppførsel, oppførsel, livsstil. Mange bor på steder som synes å være helt uegnet for eksistens - ta de samme pingviner. Men det handler ikke om dem, men om en litt rask linse.

beskrivelse

Ved ordet linser tegner fantasien straks en kornblanding med flate kjerne, som for bønner. Få mennesker vet at dette ordet er en trekkfugl, som ligner på en spurv. Hennes navn er den røde spurven.

Totalt er det 4 underarter av denne fuglen, hver av dem har små forskjeller i utseende og farge, men generelt sett er de lik. I størrelse repeterer linjer fullstendig parametrene til en bykirrende innbygger - lengde - opptil 20 cm, vekt - 80 gram, vingerpanel - 9 centimeter. Bare to forskjeller - tykt, litt hovent gult nebb og lys rosa skrikende fargestoffer av menn, hvorved du umiddelbart kan bestemme arten av fugler. Fordøyet er nesten helt rød-rosa farge, spesielt i brystet og goiter. Bare bunnen av kroppen er malt i rosa-hvit farge og understappen med akselhullene er uberørt hvitt. På nedre rygg og nederst på halsen er de mørkrøde fjærene dekorert med en lys grense.

Hunnene kan ikke skryte av slike lyse farger: deres fjerdedel er rødaktig grå med brun fargetone, magen er litt lysere enn ryggen, den nedre delen av kroppen er okker, vingene er dekorert med langsgående lyse striper.

Hvor bor

Denne skarlagede fuglen kommer fra Sibir, men har over tid spredt seg over hele verden, og har nå et ganske stort utvalg av habitater. Han bor i Kina og Korea, i fjellene i Afghanistan, Kaukasus, Iran, Sentral-og Sentral-Asia. På territoriet til det tidligere Sovjetunionen distribueres i nesten alle områder, med unntak av Moldova og Transcarpathia. Det er representanter for linser i Sibir, de nordlige områdene (Murmansk, Magadan, Sakha-Yakutia), i Øst-Russland fordeles det ned til Kamchatka, Chukotka og Sakhalin.

Linser foretrekker å være våte rundt og bosette seg der det er overflødig fuktighet. De fleste velger floodplaine enger, hvor busker vokser rikelig, men kan leve på skogskanter. Stadig sett i hager og kirkegårder. I det fjellrike området bosetter seg på skogkanter, i munn og flom av elver, i enger.

Nesting og avl

Загрузка...

Linser foretrekker mest en enkelt livsstil, lever bare i par under nesting. Det oppstår noe som en token-up: mennene klatrer så høyt som mulig på treet, demonstrerer deres antrekk, koker opp toppknuten og blåser ut fjærer, synger høyt og lenge, prøver å overgå motstanderen og vise sin eksklusivitet til kvinnen. Noen ganger er det sammenstøt mellom rivaler, og slutter uten skade på fienden. Til slutt gjør kvinnen, som ser utsikten fra underlaget eller bakken, sitt valg.

Etter parring ser kvinnen etter et sted å bo, og begge parter bygger et hus for neste sesong. Som regel er stedet et tre eller noen sprer busk. Dessuten kan kvinnen spesifikt velge en plante der andre fugler ikke akkurat nester - for eksempel i tykkelsen av nettle. Huset er veldig lavt fra bakken, ofte - sump og sparken. Siste års kvistene, gressblad, stengler av frokostblandinger og andre planter som vokser nær det, fungerer som byggematerialer. Brettet er gjort veldig uforsiktig (blader av gress og kvister stikker ut i alle retninger), det ser ut som en kopp som måler 16-20 centimeter. Gulvet er lagt ut med ens eget og andres fluff, fjær, ullstykker, gress og røtter.

Den eneste koblingen om sommeren finner sted i juni (selv om det i de sørlige, varmere områdene kan forekomme i mai). Hunnen består av 3 til 6 egg med blåfarget skall, speckled med svarte prikker 18-21 millimeter lange. Kvinnen er engasjert i inkubering, mens hannen bringer mat, beskytter hekket og kjæresten fra uvelkomne besøkende og synger sanger.

Etter 12-15 dager lukker kuikene og sangen stopper - alle anstrengelser er gitt for å mate barna. Og i første omgang handler faren bare om mat - moren gjenoppretter sin styrke. Så begynner hun å ta vare på avkomene. Som mat kommer foreldre med insekter, stjernefrø og havre. Barn er ved siden av foreldrene i 15 dager, så står de på vingen og begynner å leve selvstendig.

mat


De viktigste diettene er plantefôr - pecking frø er hakkende, på begynnelsen av våren nibler de knoppene til trær som vokser i området, pilkatonger, de spiser gressfrø (paraplyplanter, belgfrukter, stokk og siv), småstein havre. De elsker bær (fuglekirsebær, enebær, kaprifol, viburnum og hagtorn). Noen ganger tar de caterpillars og små bugs. Mat er hentet i luften, de synker ikke til bakken.

overvintrings

I slutten av juli - tidlig i august flyttes fuglene til varmere regioner - India, Sør og Sør-Asia. Bor i de sørlige, varmere områdene, hviler til midten av september. De flyr bort ubemerket. Sammenlignet med andre fugler, kommer det til sine opprinnelige land heller sent i mai.

moult

I andre halvdel av august begynner fuglene å smelte. Dette skjer vanligvis på vinterområder. Juveniles kaster bort grå, ikke-beskrivende fjerdedel og skaffer røde fjær. Og voksne oppdaterer et skarlet antrekk til en mer intens og dyp.

interessant

Загрузка...

Det er ganske enkelt å finne en linsehytte - mannen holder konstant en kjæreste, synger "titivitin". For lydene som ligner ordet "linser", fugler og kallenavnet det navnet. Og bare i perioden med tokaniyu og nesting kan du finne og høre disse røde fuglene. Andre ganger fører de en stille og stille livsstil.

Linser elsker fuglekirsebær og irgu - bak dem flyr de ofte til parker og plukker opp trær til siste bær.

Video: Vanlige linser (Carpodacus erythrinus)

Загрузка...

Se på videoen: Megastructures: Ringworlds (Oktober 2019).

Загрузка...

Populære Kategorier

Загрузка...