Steppe Fox - beskrivelse, habitat, livsstil

Et vilt dyr som kalles rev er kjent for mange mennesker fra russiske folkesagn, hvor det spiller rollen som en sløv rev. Dette dyret er delt inn i mange arter. En av dem er Korsak, som bor i steppen.

beskrivelse

  1. Korsak - en av artene av rever, tilhører hundfamilien.
  2. Dimensjonene er beskjedne, ikke veldig imponerende - lengden er bare 45-70 centimeter, høyden er litt mer enn 30 centimeter. Halen er litt kortere enn kroppen - ca 40 centimeter. Vekten av en voksenrev er fra 4 til 7 kilo.
  3. Hodet er lite, spisset snute. Nesen er mørk, øynene er grønne med yellowness, munnen er dekorert med mange små, men skarpe tenner, det er 48 av dem. Føtter høy med krøllede klør. Som enhver rovdyr har en velutviklet hørsel, lukt og syn.
  4. Pelsen er grå med rød eller gul tinge. Denne fargen tillater deg å slå sammen med steppe landskapet, som hjelper til med å jakte og hjelper til å overleve.
  5. Bryst, hals og mage er dekket med lysere pels. Det er mørkt på spissen av halen.
  6. Som de fleste rovdyr undergår pelsdekselet seg avhengig av sesong. Om sommeren er det mørkt og kort, og om vinteren blir det langt, tett og mer attraktivt, og får en gulaktig-grå farge. Og på ryggen blir pelsen grå, og gir ræven et merkelig utseende.
  7. De kjører ganske fort - de kan nå hastigheter på opptil femti kilometer i timen. I tillegg er Korsak utstyrt med muligheten til å klatre i trær.

Habitat og oppførsel

Korsaks habitat er omfattende. Han bor i steppe-, ørken- og halvøkenregioner i Eurasia. Den er funnet i Iran, Afghanistan og Pakistan, på territoriet i Sentral-Asia, er det funnet i Kasakhstan stepper. Habitat strekker seg til de nordøstlige delene av Kina og Mongolia.

På russisk territorium bor det i nesten alle steppe-soner: det er mange stepperev i Nordkaukasus, nær Don og de sørlige områdene i Urals. Flere personer bor i Transbaikal Steppes. Noen representanter for artene er sett i de ukrainske steppene.

Faktum! Vanligvis blir skogkorsaks unngått, men de bor også i skogssteg. Unngå også fjellene, ikke stige over foten.

Korsaki velger å bo i bølgende åser, uten vegetasjon. Årsaken til valget er enkelt - om vinteren ligger det mye snø på en slik overflate, der det er lettere å skjule.

Hvert dyr har et territorium på rundt 30 kvadratkilometer. På den har dyret flere hull, kjærlig utstyrt med en rev. Men hun gravd seg ikke i det hele tatt (hun tar seg selv i svært sjeldne tilfeller). Rettferdiggjør tittelen på et slukt dyr, korsfaren utdriver gnagere som dugger, gophers eller kolonner fra minker, og bosetter seg i sine boliger. Heldigvis er størrelsene passende.

Kan okkupere en bolig forlatt av en stor rev. Vanligvis er steppefugens hull forbundet med hverandre, i en av dem bruker Corsacus tid. Som regel er det flere utganger i et standardhull - tallet kan være opptil fem.

Korsak er nattlig, begynner å jakte i skumring. Foretrekker å gjøre dette alene, men arrangerer noen ganger gruppejakt, størrelsen på gruppen kan være stor og nå 40-45 personer.

Hvis det er en alvorlig frost på gaten eller en storm raser, blir jakten avbrutt, reven er alltid i burgen i opptil tre dager på rad - et så langt mangel på mat forstyrrer henne ikke.

mat


Stepperevene spiser hovedsakelig på animalsk mat. Grunnlaget for dietten består av små gnagere, jerboer, fugler og legging. Hvis det ikke er noe å spise, vil det ikke gå forbi høsten.

Når vegetasjonen er av en eller annen grunn tett spist med dyrmat, ødelegger de alle grønnsaker og frukt, spiser urter. Dette gir også noen fordeler - vitaminbalansen gjenopprettes i kroppen.

Når mye snø faller, og Korsak begynner å sitte fast i det, migrer rifter nærmere menneskelige bosetninger. Ofte kan Korsaks bli sett der ved siden av menneskelige boliger, hvor de søker etter mat på deponier og jakter husdyr med hjem.

Det er også verdt å merke seg at selv om Korsak lever i et tørt klima som forårsaker dehydrering, drikker det praktisk talt ikke vann. Den rette mengden fuktighet kommer fra maten som er konsumert i maten og kroppen er tilstrekkelig.

reproduksjon

Stepperevene blir seksuelt modne i den 9.-tiende måneden av livet, og de kan fortsette å løpe i det andre året.

Korsaks er en annen lojalitet følgesvenn av livet - velg et par for en gang for alle. Når man velger en partner, ordner mennene voldsomme kamper.

Paring sesongen begynner på slutten av vinteren - tidlig på våren. Graviditet varer i ca to måneder. Fra 3 til 6 unger er født om gangen. De er blinde, den lille kroppen er dekket av kort lysebrunt hår. Opptil 2 måneder spiser de på morsmelk, men faren tar også vare på avkom, og bringer barna brikkene allerede i den andre måneden.

Om en halv og en halv år kan reene allerede forlate boligen og komme til overflaten, bli vant til omverdenen. I den syvende måneden, etter å ha nådd foreldrenes størrelse, går de hjem og begynner å sette opp sine liv.

Hvorfor er antallet stepperevene stadig forandret

Den voksne korsakken har en veldig vakker pelsskinn, så jegerne skyter rev i store mengder. En konstant jakt fører til ødeleggelsen av et stort antall individer og reduserer befolkningen. I Vest-Sibirien ble antallet korsak redusert på grunn av at utviklingen av jomfruområder ble utført, fulgt av avskoging. Som et resultat ble arten utstøtt fra deres opprinnelige steder og befolkningen redusert.

Fiender

Korsaks største fiender er ulvene. Selv om steppe reven og går veldig fort, men snart blir hun overoppet av tretthet, og hun senker tempoet. Og den grå rovdyr er kjent for sin utrettelighet og overtar reven. En annen fiende er reven. Det er sterkere og mer fleksibelt, og siden de har samme ration med Corsac, taper steppefosen ofte og er sulten.

Video: Steppe Fox (Vulpes Corsac)

Se på videoen: Foxes: 8 Interesting Facts about Wild and Domestic Animals (Oktober 2019).

Загрузка...

Populære Kategorier

Загрузка...