Hjort - beskrivelse, habitat, livsstil

Hjortet er et edelt, vakkert og majestetisk fastfødt dyr. Men i mange sinn er dette dyret forbundet med vitser og vitser som går i hverdagen - en mann som har blitt utrodd på sin kone, blir sammenlignet med en hjort. Selv om noen (for eksempel indiske) stammer, er dette dyret hellig. Indianere tror at jegeren som møtte en hjort i skogen ofte alltid vil lykkes.

beskrivelse

Загрузка...

Hjort er parttidae pattedyr, familien av hjort (hjort). Det er totalt 51 arter. Tidligere kalte slavernes forfedre dette dyret annerledes - "Helen", fordi navnet er brukt nå.

Størrelsene på dyr er forskjellige, de er avhengige av arten. Anta at en rein kan nå en og en halv meter, selv om minimumshøyden bare er 80 centimeter, strekes kroppen til to meter, og vekten når to hundre kilo. En liten crested tilsvarer fullt navnet - lengden på denne hjorten overstiger ikke en meter, og vekten er bare 50 kilo.

Fargen på hjort øyne er gul med hassel, og dype rive spor kommer fra dem. Noen hjort har veldig tynne og grasiøse ben, andre er fornøyd med korte. Men i alle arter er de sterke med velutviklede benmuskler. Tross alt, hjelper hjorten hjort overleve. Så løper de bort fra fare ganske raskt - hastigheten kan nå mer enn 50 kilometer i timen. De aller fleste arter er ull - det er tynt, når gården er den varme sesongen og tykk om vinteren. Fargen varierer fra sted hvor dyret lever - det kan være mørkbrunt, gyldenrødt eller grått.

En kunnskapsrik spesialist kan gjøre dyrets tenner uten noen spesiell innsats, og med kun kunnskap er det enkelt å bestemme hvor gammelt dyret er, se på hvilke slitte og slitte tenner som er.

horn

Загрузка...

Selvfølgelig er den mest iøynefallende delen av en hjort som pryder dyrets hode hornene. De pryder hodet til alle (unntatt de hornløse) dyrearter, og de vokser utelukkende hos hanner. Bare en art av kvinnelige hoder pryder hornene, og denne arten kalles reinen. Men disse damens horn er veldig små og ikke så forgrenede som menn.

Interessant, nesten alle arter minst en gang i året endrer helt hornene. De gamle blir dumpet, og i stedet for dem begynner et skift å spire. Hva er hjortløk? Disse er vanlige brusk, hvorav bonesvev gradvis vokser. Og veksten av disse bruskene er svært avhengig av dyrets diett. Jo bedre og mer han spiser, desto raskere vokser hornene.

For dyr som lever i de tropiske og subtropiske sonene, faller hornene svært sjelden eller ikke i det hele tatt. Med dette verktøyet kan dyret forsvare seg og angripe. Og han angriper ikke fiender, bare i perioden da ekteskapsspill blir spilt, må du kjempe med dine slektninger på grunn av samochka du liker. Men blant dyrene som bor i nord, tjener horn som et verktøy som de graver snø og prøver å få mat fra under snøgulvet i form av en favoritt lavkalt kalt mos. Hornene når ganske store størrelser - området kan være opptil 120 centimeter.

Hjort lever rundt om i verden - dette skyldes deres upretensiøsitet til forholdene der de må leve. De er i det europeiske og asiatiske territoriet, som slår snø i nordområdene i Russland, lever bra på begge amerikanske kontinenter, i varmt Afrika. Deres befolkninger er til og med i fjerne australske og New Zealand land. På noen steder er disse dyrene veldig gode - både blant slettene, og hvis det er fjellkjeder og raviner rundt, og i nærheten av myrder, og i nord i tundraen mellom mos og mos, er de komfortable. Mange arter av hjort foretrekker steder med overdreven fuktighet, og velger områder i nærheten av vannlegemer.

mat

Kostholdet til en hjort består helt av vegetabilsk mat som sprer seg i habitater. På våren og begynnelsen av sommeren spiser han frokostblandinger, belgfrukter, paraplyplanter. Om sommeren blir det lagt til nøtter, alle slags bær, sopp og grønnsaksfrø. Mens det er varmt, strømmer det på knopper, løvverk, gnager på skudd og grener av trær og små busker som vokser ved siden av den. Med glede spiser frukt. Om vinteren biter den barken helt fra trærne, spiser nåler, tygger grener, finner fallte eiker under snø og lav. For å fylle kroppen med mineralsalter, besøker dyrene saltslakene, de spiser jorden. Mangelen på protein kompenseres ved å spise fuglegg eller bite på hornene, falt fra hodet.

Livsstil

Загрузка...


Hjort er nomadiske dyr, med små besetninger på 10-30 hoder. Om sommeren går dyrene så dypt inn i skogen, hvor mange trær, sammen med mye gress, gjør det enkelt å mate seg selv. Med vinterens begynnelse går de inn i tett skogsvekst, fordi det er lite snødekke og du kan finne litt mat under den.

Hvor lenge lever en hjort?

Загрузка...

Under naturlige forhold lever hjorten 18-22 år. Hvis dyret er i en dyrepark eller i en spesiell gård for avlhjort, økes levetiden med godt ti år.

Fiender

I naturen er bjørn og ulver farligst. Hjortet er frelst fra dem bare takket være sterke ben. Imidlertid hjelper flyet ikke alltid - ulv, hultet sammen i en pakke, kan kjøre dyret. Spesielt hvis han allerede er gammel eller syk. Merkelig nok er en av fiender en mann som kan drepe dette vakre dyret for sine elegante horn.

Hva er forskjellen mellom hjort og elg

Elker er ganske nærstående av hjort, har noen likheter, men avviger fra hverandre i følgende:

  1. Hovedforskjellen er formen på hornene. Elk vokser horisontalt mot bakken og grener ut med små kniver. Hjort horn er stadig rettet mot himmelen.
  2. Elgen er et veldig stort dyr, mer massivt enn en hjort. Massen av elg når 650 kilo, og plateselskapet blant hjort veier bare 350 kilo.
  3. Du kan skille mellom beina - hjorten har poter kortere og tykkere.
  4. Og til slutt, elg - vil ikke være i flokken. Enlig bor alene eller bor i par - mann med sin kvinne.

Hva er forskjellen mellom hjort og rådyr?

  1. Hjortet er kjent for sine horn, som er sterkt forgrenet, har roen ikke.
  2. Kostholdet til disse dyrene er det samme, men rådyr gjør uten trebark. Hjort gnager det med glede.
  3. Barn fôr opp annerledes: roe hjort under fôring løgn, hjort står.

reproduksjon

Hjort fører en grådig harem livsstil, selv om enkeltpersoner kommer over, søker etter et par bare under rut. Polygamiske dyr, på herdens hode, er en mannlig parring med flere kvinner. Han står også opp for å beskytte sine kvinner når konkurrerende menn begynner å krenke seg på dem.

De fleste hjortespissen starter i midten av høsten og varer til desember. Hjortbrøl blir hørt i mange kilometer. Ofte menn, som ekte riddere, kjemper for deres dame - de møter horn og prøver å slippe fienden på bakken. Vinner, som i enhver kamp, ​​den sterkeste og de svake tilbaketrekningene. Unge hanner, som ennå ikke har kjøpt horn, deltar ikke i disse kampene, men forsøker å trenge inn i en persons harem.

Menn blir seksuelt modne med omtrent tre år, kvinner litt tidligere - om 2 år. Gravende hjort går fra 6 til 9 måneder (avhengig av arten). Når det kommer tid til å føde, prøver kvinnen å trekke seg tilbake til et bortgjemt sted. Som regel er det bare en hjort født, selv om det er tilfeller at det viser seg tvillinger. Ved fødselen er babyer dekket med hyppige flekker som beskytter mot rovdyr og fiender.

Små hjort kan stå på føttene fra de aller første minuttene. Moren melder ham lenge med melk - nesten et år, men etter en måned kan ungen klemme gresset. I det andre året får unge hjort knotter på kronen - harbingers av fremtidige elegante horn.

Hvilke typer er

Загрузка...

Det er mange arter av hjort i naturen. Her er noen av dem av stor interesse.

Rød hjort
Den vakreste innbyggeren i denne familien, proporsjonalt kompleks, slank bygge. Du kan skille mellom et lyspunkt under halen, karakteristisk for denne arten. På hornene av et stort antall grener, spesielt på spissene. Det er totalt 15 underarter, avvikende i størrelse. For eksempel har en liten Bukhara hjort en masse på omtrent hundre kilo og 190 centimeter i lengde, en annen underart, den røde hjorten, veier så mye som 300 kilo, mens lengden kun er 160 centimeter.

Habitat av rød hjort er stor: europeiske land, skandinavia, Kina, Nord-Afrika, Australia, begge amerikanske kontinenter.

reinsdyr
Et annet navn er caribou. Innholder nord for Eurasia, i tundraen. Denne arten av horn har ikke bare menn, men også kvinner. De tjener til å fjerne snøen og få mat og mos. Denne arten er den eneste som spiser kjøtt, eller rettere, små gnagere av lemmings som bor der. Kroppen har en lengde på ca 2 meter, vekt - innen 200 kilo.

Vann hjort
Hans berømmelse er at han ikke bærer horn. Blant den største familien er den minste en meter lang, veier 9-14 kilo. Bor i kinesiske og koreanske skoger. Det flyter flott, i stand til å svømme ved å svømme over mange kilometer.

White Sea Deer
Navnet skyldtes malt i hvitt ansikt og et stykke av hodet. Dyrets lengde er 2,3 meter, massen er ca 200 kilo. Denne arten lever i fjellene i Tibet, så vel som i Kina.

Whitetail hjort
Virginian hjort har også navnet, habitatet er det nordamerikanske kontinentet (USA og Sør-Canada). Nå 1 meter i høyden og veie ca 150 kilo. En karakteristisk funksjon er den hvite halen.

Svinhjort
Dette morsomme navnet er fordi bevegelsesmåten ligner en gris gang. Skryter en myk, vakker hale. Hunnene er forskjellige fra menn i en lettere farge.

De bor i slettene i Pakistan, Burma og andre sør-asiatiske stater. Representanter for denne typen person som er importert til Canada, Amerikas forente stater og Australia. Å leve alene, er besetninger sjelden opprettet. De leder natteliv, på dagtid hviler de i skyggen av busker.

Crested hjort
Dømmer etter navnet, bærer tuft som vokser fra frontpartiet. Hornene er veldig korte og praktisk talt ikke grener. Habitat ligger i sør og sørøst for den asiatiske regionen.

Sør hjort
Et lite fjellbeboer, korte ben synes å være spesielt designet for å gå på fjellrike landskap. Han bor i Andes i Argentina. Livsstil - enkeltpersoner, bare i løpet av brønnen samles i små flokker.

Spotted hjort
Kroppen er lang, ca 180 centimeter, vekt fra 75 til 130 kilo. Dyrets høyde er i gjennomsnitt 110 centimeter. Dyr er gregarious, bor i små grupper på 15-25 personer. Distribuert i de flate og fjellrike områdene i det tidligere Sovjetunionen. Han bor i Fjernøsten, fjellene i Kaukasus og områder av midtbeltet.

Den største av hjorten
Dette pattedyret kan kalles den største hjorten, selv om det ikke er offisielt vurdert som sådan. Tale om elg. Mognede prøver når en imponerende 2 meter 30 centimeter høy. Den største vekten ble registrert ved 655 kilo. Kroppen virker litt kort - bare innen tre meter. Men beina, utstyrt med brede hover, er lange. Elgemuset er veldig utvidet, leppene er store. Begge kjønnene er brune. Hornene er litt flatt, så dyret kalles "tørt".

Elker bor i mange land på den nordlige halvkule, habitatet er ganske bredt - fra tundra til stepper i de sørlige regionene i Eurasia og Nord-Amerika.

For livet, velg enten sumpskog, eller svært tett ugjennomtrengelige skogs eikeskoger. Men mat er søkt på elvbredden eller åpne skogskanter midt i skogen. Elgen i mat er kresen, spiser urter, plukker bær, spiser sopp, nibbles tre skudd.

Den minste hjorten
Den minste (av fysiske parametre) som er representativ for hjortens slekt, er pudderherten. Det er to underarter - nord og sør. Kroppen er veldig kort - kun 90 cm lang, høyden overskrider ikke 40 centimeter, vekten er omtrent ti kilo, hornene er svært korte - ikke mer enn 10 centimeter. Har ull brun farge. Bor i sør-amerikanske land, vegetabilsk mat - spiser blader fra trær og tygger grener. Foretrekker en enkelt livsstil, lever noen ganger i par.

interessant

Hjorten bærer ikke så vakre, engasjerende horn for hele livet. For første gang vokser slik skjønnhet i en alder av fem, og fra 12 år blir hornene svakere og kronen blir mindre. Vanligvis slipper dyrene sine horn på våren fra mars til slutten av april, unge horn stiver innen tre måneder.

Først oppdaget hjort på jorden for 33 millioner år siden, skjedde det der Asia ligger nå. Etter 10 millioner år begynte dyrene å flytte, og de mestret det nåværende Europa, hvor de flyttet over broen som eksisterte mellom kontinenter til det nordamerikanske kontinentet. På det sør-amerikanske kontinentet viste dyrene seg relativt sent - bare 2 millioner år siden.

Selv om de viktigste fiender av en hjort fra dyreriket, er det fremdeles den viktigste mannen til denne dagen. Hjortjakt var for vanlig, og et stort antall dyr ble ødelagt.

Mennesket er veldig motstridende om dette vakre dyret: på den ene side er sjeldne truede arter beskyttet og innspilt i den røde boken. På den annen side er hjort på noen steder oppført som en farlig art, fordi det i mange regioner gir hjort aktivt mat på sjeldne plantearter, som ødelegger dem.

Untyped hjort vinkler (gevir) er svært populære og verdifulle fordi de har sterke helbredende egenskaper. De lager ekstrakter på vann og alkohol og produserer terapeutiske stoffer for behandling av hypertensjon og nervesykdommer. Og de herdede hornene brukes til produksjon av immunstimulerende midler.

Når hevelsesperioder ikke oppstår, reagerer hjortorganismen på den på en spesiell måte - det senker de metabolske prosessene og bremser hjerterytmen til dyrene. Dette gjør det mulig å lagre den nødvendige energien.

Boken, som er dominerende i flokken, har som regel flere kvinner, deres nummer når noen ganger tjue. Ved å vandre rundt haremet og besøke hver, kan en hjort gå uten mat i flere dager.

Se på videoen: Elg på epleslang 2012. Moose on applehunt in Norway (Oktober 2019).

Загрузка...

Populære Kategorier

Загрузка...